بازدیدها: 1
استارت نخوردن اتومبیل از متداول ترین مشکلات موجود است که خیلی ها با آن دست و پنجه نرم می کنند. اما آیا می دانید عمده ترین دلیل آن چیست و چه عاملی باعث می شود تا اتومبیل شما استارت نخورد. در این مقاله ما به چند علت اصلی عدم استارت نخوردن ماشین اشاره می کنیم.
استارت نخوردن اتومبیل
ما غالباً به علت های به وجود آمدن آن فکر نمی کنیم و در صورت به وجود آمدن این مشکل سعی می کنیم فقط آن را به یک مکانیکی برده و توسط یک تکنسین حرفه ای مشکل را برطرف کنیم، اما در واقع این یک فرایند پیچیده است که به خودرو شما اجازه می دهد به موقع روشن شود. برای استارت خوردن وسیله نقلیه شما به مخلوط مناسب بنزین، برق و هوا نیاز است و تعدادی از قطعات در موتور شما وجود دارد که می تواند در این امر نقش مهمی ایفا کند که وقتی کلید را می چرخانید، موتور شما شروع به کار می کند.
اگر هر کدام از این قطعات قادر به انجام وظیفه لازم خود نباشند، ممکن است اتومبیل شما روشن و یا به اصطلاح استارت نخورد. چندین دلیل احتمالی برای استارت نخوردن اتومبیل وجود دارد که در اینجا نگاهی می اندازیم به عمده ترین مشکلات آن، پس توصیه می کنم ادامه مطلب را دنبال کنید.
مهمترین علت استارت نخوردن ماشین هنگام گرم بودن چیست؟
ممکن است در یک روز گرم تابستان ماشین شما استارت نخورد، این مشکل می تواند دلایل زیادی را شامل شود. استارت نخوردن ماشین هنگام گرم بودن ممکن است به سوخت، باتری، روغن و مایع خنک کننده موتور مربوط باشد.
1. سوخت اتومبیل:
اگر موتور ماشین شما بیش از حد گرم شود، بخارهای خاصی می توانند انسداد ایجاد کنند، که باعث می شود گردش سوخت دشوارتر شود. این کار باعث می شود که ماشین شما با مشکل کار کند. البته این مشکل در اکثر اتومبیل های جدید که مجهز به انژکتور سوخت هستند خیلی بروز نمی کند.
2. باتری اتومبیل:
استارت نخوردن اتومبیل هنگام گرم بودن هوا می تواند به باتری ماشین شما مربوط باشد، زیرا درجه حرارت بالا می تواند به سرعت باتری شما را تخلیه کند. این به این دلیل است که باتری ها با مایعات کار می کنند و این امر می تواند در گرما تبخیر شود.
3. روغن اتومبیل:
علت دیگر استارت نخوردن اتومبیل ممکن است ارتباطی با روغن شما داشته باشد. روغن موتور معمولی می تواند در دمای بالا دچار مشکل شود، به همین دلیل برخی از رانندگان در ماه های گرم تابستان روغن موتور با کیفیت و استاندارد استفاده می کنند.
4. خنک کننده اتومبیل:
سرانجام، اگر اتومبیل شما در هنگام گرم بودن هوا استارت نخورد، ممکن است نشانه کمبود مایع خنک کننده باشد. وقتی مایع خنک کننده موتور کم باشد می توانید به طور جدی به اتومبیل شما آسیب برساند.
علت ضعیف استارت خوردن ماشین چیست؟
باتری مرده دلیل اصلی ضعیف استارت خوردن ماشین است. اگر باتری اتومبیل ضعیف است اما کاملاً خراب نیست، ممکن است استارت به آرامی بچرخد. و همواره صدای آرام و شبیه به ناله را بشنوید. با افت بیشتر ولتاژ، صدا ممکن است بیشتر شود. وقتی ولتاژ باتری حتی بیشتر کاهش می یابد، دیگر صدایی نخواهد آمد. با روشن کردن کلید حتی چراغ های اتومبیل نیز کم نور می شوند.
نشانههای خرابی در ECU چیست؟
معمولاً استفاده از اتومبیل شما را به جاده سوق می دهد، اما قبل از رفتن به مسافرت مطمئن شوید باتری اتومبیل شما در شرایط مناسبی قرار دارد و هیچ ایرادی در آن نیست. اطمینان حاصل کنید که گیره ها نمی توانند به راحتی از پایانه های باتری خارج شوند. سفت شدن گیره های شل اطمینان بیشتری به شما می دهد.
شاید استارت نخوردن اتومبیل یا ضعیف استارت خوردن اتومبیل مربوط به دینام باشد. دینام همان چیزی است که در هنگام رانندگی برق تولید می کند و انرژی الکتریکی اضافی را در باتری ذخیره می کند تا اطمینان حاصل شود که ماشین در دفعه بعدی که به آن احتیاج دارید می تواند شروع به کار کند. اما دینام بر اثر اتفاقاتی گاهی دچار خرابی می شود و ممکن است این خرابی به باتری اتومبیل شما صدمه بزند و باعث ضعیف استارت خوردن اتومبیل شود.
استارت نخوردن اتومبیل یا ضعیف استارت خوردن آن می تواند علت های دیگری را نیز شامل شود که در ادامه با برخی از آنها آشنا خواهیم شد.
علت استارت نخوردن ماشین در سرما چیست؟
هوای سرد و مرطوب می تواند باتری ها، سیستم های سوخت رسانی، موتورهای استارتر، دینام، روغن و بخش های دیگر اتومبیل را دچار خرابی کند، که این موارد می توانند علت استارت نخوردن اتومبیل باشند. هنگامی که اتومبیل در معرض سرمای زیاد قرار دارد، می تواند منجر به برخی از مشکلات شود که مهمترین آن استارت نخوردن و راه اندازی اتومبیل است. اتومبیل های قدیمی، به خصوص آنهایی که کاربراتوری هستند، بیشتر در معرض این مشکل قرار دارند.
اتومبیل های مدرن تر و مجهز به انژکتور سوخت کمتر دچار این مشکل می شوند. اما این بدان معنا نیست که وقتی هوا مرطوب است و یا دمای هوا پایین می آید، آنها نمی توانند از برخی مسائل رایج رنج ببرند.
در اینجا نگاهی می اندازیم به دلایل احتمالی و علت استارت نخوردن ماشین در سرما ، ابتدا به شایع ترین علت آن می پردازیم
1- باتری: اگر ماشین شما در شرایط سرد شروع به کار نمی کند، به احتمال زیاد علت آن باتری است. تعداد زیادی از تماس هایی که ما در زمستان داشتیم مربوط به باتری می شد. البته تعمیر آن راحت بوده و با کمترین هزینه می توان مشکل آن را برطرف کرد.
2. خطوط سوخت اتومبیل در واقع می توانند یخ زده شوند: آلودگی آب می تواند با گذشت زمان در سیستم های سوخت خودرو به یک مشکل تبدیل شود. این موضوع می تواند ناگزیر باعث مشکلات احتراق در اتومبیل ها شود و در صورت سرد شدن زیاد، آب موجود در سیستم ممکن است یخ بزند.
این موضوع از تأمین سوخت موتور جلوگیری می کند که بدیهی است باعث استارت نخوردن اتومبیل شود. حساس ترین قسمت های موتورها انژکتورهای جداگانه هستند، آنها بسیار باریک هستند و می توانند به راحتی با بلورهای یخ کوچک مسدود شوند.
3. موتورهای استارت معیوب: موتورهای استارتر معیوب نیز می توانند دلیل اصلی استارت نخوردن اتومبیل در ماه های سرد تر باشند. بسیاری از موتورهای مدرن تمایل به استفاده از سیستم های استارت دارند که از مقاومت بیشتری برخوردار هستند و بنابراین کمتر در معرض مسائل مربوط به هوای سرد قرار دارند.
صدای تق تق استارت چه علتی می تواند داشته باشد؟
چه عواملی باعث می شود صدای تق تق استارت از موتور شما خارج شود؟ چندین پاسخ برای این سوال وجود دارد، اما یک پاسخ معمول در این باره بیشتر مورد تاکید کارشناسان است، آن هم وجود یک مخلوط بد هوا در سوخت اتومبیل است. موتور شما برای استارت و ایجاد نیرویی که شما را به جلو سوق می دهد به دو ماده اصلی نیاز دارد: اکسیژن، هوای اطراف و سوخت قابل اشتعال. هنگامی که در معرض جرقه قرار می گیرد، سوخت مشتعل شده هوا را مصرف می کند و باعث ایجاد انفجار می شود. با این حال، یک مخلوط نامناسب باعث انفجار ضعیف تر و بلندتر می شود که می تواند به عنوان صدای “کوبنده” شنیده شود.
گاهی این عامل باعث استارت نخوردن اتومبیل می شود و نیاز است تا سریع به یک مرکز معتبر مراجعه کنید تا موضوع توسط افراد حرفه ای بررسی شود.
دلیل سنگین استارت خوردن خودرو چیست؟
اگر وقتی دمای هوا کم است یا بعد از مدت طولانی خودرو خاموش است (مثلاً یک هفته یا بیشتر) اتومبیل خود را راه اندازی می کنید، احتمالاً مدت زمان لازم برای استارت خوردن اتومبیل با کلید کمی طولانی تر از شرایط عادی خواهد بود.
در چنین شرایطی، غیرمعمول نیست که موتور خودرو شما کمی بیشتر طول بکشد تا کار کند. اگر بعداً در روز یا هفته دوباره ماشین را راه اندازی کنید، احتمالاً دیگر متوجه تاخیر دیگری در روشن شدن موتور نخواهید شد. این موضوع مهمترین علت سنگین استارت خوردن خودرو به این جهت است.
البته علت های دیگری نیز در استارت نخوردن خودرو یا سنگین استارت خوردن آن دخیل است مانند باتری، دینام و …
اگر از خودرو خود برای مسافرت های کوتاه مدت منظم در یک دوره به خصوص مانند زمستان استفاده می کنید، شاید عاقلانه باشد که باتری های ماشین را شارژ کنید، این کار را می توانید با ابزار شارژر باتری ماشین انجام دهید. این کار از استارت نخوردن اتومبیل شما جلوگیری می کند.
بیشتر بخوانید:
آشنایی با چگونگی تعویض صافی بنزین در خودرو
ساسات چه وظیفه ای در خودرو دارد و علائم خرابی آن چیست؟
پرسش و پاسخ؟
۱. مهمترین علت استارت نخوردن اتومبیل چیست؟
پاسخ: استارت نخوردن ماشین می تواند دلایل زیادی را شامل شود. این موضوع ممکن است مربوط به مایع خنک کننده موتور،سوخت، باتری، روغن و … باشد.
۲. مهمترین علت استارت نخوردن اتومبیل در زمستان چیست؟
پاسخ: بیشتر و بارزترین مشکل استارت نخوردن ماشین در زمستان مربوط به سیستم سوخت رسانی و باتری ماشین است.
۳. مهمترین راه پیشگیری از خراب خودرو و استارت نخوردن آن چیست؟
پاسخ: تعمیر و نگهداری به موقع از خودرو می توانید از خرابی آن جلوگیری کند. بهتر است در فواصل منظم به مراکز معتبر مراجعه کنید تا خودروی شما از نظر خرابی بررسی و مشکلات آن برطرف شود. این کار باعث صرفه جویی هزینه ها و عدم خرابی خودروی شما می شود.