Home اخبار سازمان بهداشت جهانی امکان انتقال ویروس کرونا از طریق هوا را تایید...

سازمان بهداشت جهانی امکان انتقال ویروس کرونا از طریق هوا را تایید کرد

0
کرونا who

بازدیدها: 44

به‌دنبال درخواست بیش از ۲۰۰ دانشمند از سرتاسر جهان برای بازبینی شواهد درباره‌ی انتقال هوابرد ویروس کرونا ، سازمان بهداشت جهانی سرانجام انتشار کووید ۱۹ از طریق آئروسل‌ها را تایید کرد.


سازمان بهداشت جهانی (WHO) روز پنجشنبه اذعان کرد که ویروس کرونا ممکن است در فضاهای شلوغ و بسته در هوا باقی بماند و از یک فرد به فرد بعدی منتقل شود. WHO پیش‌تر این شکل از انتقال را مشکوک و معضلی عمدتا مرتبط به رویه‌های پزشکی توصیف کرده بود؛ اما شواهد و یافته‌های رو‌به‌رشد علمی نشان می‌دهد که انتقال هوابرد ممکن است در انتشار ویروس مهم باشد. این هفته، بیش از ۲۰۰ دانشمند نیز از سازمان بهداشت جهانی خواستند تا پژوهش‌ها درباره‌ی انتقال هوابرد ویروس کرونا را بازنگری و در موضع خود تجدیدنظر کند.

WHO همچنین در دستورالعملی علمی به‌طور واضح‌تر از قبل، از احتمال انتقال ویروس به‌دست بیماران بدون علامت حمایت کرده است. این سازمان اکنون می‌گوید «افراد آلوده می‌توانند هم وقتی علائم را دارند و هم وقتی بدون علامت هستند، ویروس را منتقل کنند. WHO پیش‌تر دراین‌باره می‌گفت هرچند انتقال ویروس از ناقلان خاموش امکان‌پذیر است، به‌ندرت اتفاق می‌افتد.

برخی متخصصان می‌گویند تغییر موضع سازمان بهداشت درباره‌ی دو مبحث یادشده بسیار دیرهنگام است و به آن اندازه که انتظار داشتند، جامع نیست. لینزی مار، متخصص انتقال هوابرد عوامل بیماری‌زا در مؤسسه پلی‌تکنیک ویرجینیا در ایمیلی به نیویورک تایمز گفت «دیدن اینکه سازمان بهداشت جهانی اکنون به احتمال انتقال هوابرد اذعان می‌کند، امیدبخش است؛ بااین‌حال واضح است که باید اهمیتی بسیار بیشتر برای این روش انتقال قائل شد.»

آئروسل یا ذره‌ی ریز معلق درهوا، یک قطره‌ی تنفسی چنان کوچک است که می‌تواند در هوا باقی بماند. سازمان بهداشت جهانی در تازه‌ترین توصیف خود از چگونگی انتشار ویروس کرونا، می‌گوید انتقال توسط آئروسل‌ها ممکن است مسئول طغیان‌های کووید ۱۹ در برخی محیط‌های بسته نظیر رستوران‌ها، کلوپ‌های شبانه، مکان‌های زیارتی یا محل‌های کار باشد. در این محیط‌ها افراد می‌توانند با فریاد زدن، صحبت‌کردن یا آواز خواندن ویروس را منتقل کنند.

سازمان بهداشت جهانی با وجود تغییر موضع همچنان می‌گوید انتشار هوابرد فقط زمانی نگران‌کننده است که کارکنان مراقبت‌های بهداشت درگیر رویه‌های پزشکی خاص تولیدکننده‌ی آئروسل‌ها هستند. بااین‌حال شواهد رو به افزایش نشان داده‌اند که ویروس در محیط‌های داخلی پرازدحام می‌تواند برای ساعت‌ها معلق در هوا بماند، دیگران را آلوده کند و حتی رویدادهای ابرانتقالی را شکل دهد؛ بدین معنی که یک فرد موجب آلودگی چندین نفر دیگر شود.

WHO همچنان عمدتا قرارگیری درمعرض قطره‌های بزرگ‌تر تنفسی که با سرفه یا تنفس خارج می‌شوند یا تماس با سطح آلوده را روش اصلی انتقال ویروس می‌داند. این سازمان در سندی جامع‌تر که شواهد علمی را تشریح می‌کند، کماکان معتقد است تحقیقات تفصیلی از خوشه‌ها نشان می‌دهد که قطره‌های کوچک و انتشار فومیت (انتقال از ناقل بی‌جان) می‌تواند انتقال انسان به انسان را نیز توضیح دهد.


در اتواپ بیشتر بخوانید:

گیربکس اتوماتیک یا جعبه‌دنده‌ی خودکار ، نحوه عملکرد و توضیحات کامل
نشانه‌های خرابی رله‌ی استارت خودرو را بشناسید
سایپا شاهین مدل ۹۹؛مشخصات فنی، امکانات و همه آنچه باید بدانید
خرید خودرو کارکرده در بازار ایران

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

خروج از نسخه موبایل